Op dit moment hebben alle kittens een mooi huisje gevonden.

Home » Ragdoll Cattery » De bevalling van onze Ragdolls

De bevalling van onze Ragdolls

Gepubliceerd op 17 november 2020 om 14:37

De dekkingen zijn gelukt en de dames zijn samen zwanger. Spannend!

Want hoe gaat het nu lopen. Dulden ze elkaar , kunnen de kittens bij elkaar? Hoe gaan we het aanpakken.

De zwangerschap verloopt vlekkeloos en we zien dan ook geen meerwaarde om stress te geven aan de zwangere moeders, door een echo te laten maken. We laten ons verrassen, en zien wel hoeveel kittens ze krijgen.

Ritsel groeit snel en wordt een mooi rond poesje, we schatten 5 of 6 kittens.

Voske daar zien we niet heel veel groei en twijfelen soms wel of ze zwanger is. En als ze wel zwanger is misschien eentje?

 

ragdoll ristel zwanger

Bovenstaand:  Ritsel, de laatste loodjes. Kijk een mooi rond vol buikje. Je ziet nu ook dat de kittens schoppen.

Voske, ook hoogzwanger maar veel minder zichtbaar. Dit wil echter niets zeggen over de aantallen hebben we ons laten vertellen.

Dus we wachten het rustig af en speculeren er veel over.

De kraamkamer

De tijd is aangebroken om te besluiten waar we de kraamkamer willen maken. We hebben ook 2 grote honden en dat gaf voor mij wel een beetje extra spanning. Want hoe reageren die op een kitten?

Ook was er spanning bij mij, over het feit hoe reageren de moeders op elkaars kittens, gaat dit zonder ruzie.

We willen wel alle ontwikkelingen meemaken en besluiten een ruimte dicht bij ons te maken, waar ze beschermd voor de honden zitten en ook voor elkaar.  Ieder poes heeft zo haar eigen domein en kan genieten van haar kittens.

De bevalling

Met de telling zou de datum 27 augustus zijn dat Ritsel gaat bevallen. Om die datum een grote cirkel gezet en alles vrij gepland, want ik wil niks missen. In de ochtend nog nis aan de hand en ik zit lekker aan de computer aan de grote tafel.

Ineens schrik ik van Ritsel die uit de krabpaal rent, en hoor ik nu miauwen? Nee..... Ritsel heeft nog een kitten aan haar navelstreng hangen en is blijkbaar zelf zo geschrokken dat ze weg rent. Gelukkig gaat ze meteen weer terug de krabpaal in waar het kitten dus weer veilig ligt,

Het is begonnen!

En nu, ik wil dit natuurlijk allemaal zien maar zo laag bij de grond is geen ideale positie. Dus de computer aan de kant en de grote krabpaal boven op de tafel. Wauw ik kan nu alles van heel dichtbij bekijken.

Inmiddels zie ik dat kitten 2 ook al is geboren.

Voske, hoort ook de kittens en wil graag in het holletje van de krabpaal. Nu krijg ik het erg warm want wat als ze de kittens gaat aanvallen, dan zitten ze in een klein holletje. Dus ik barrikadeer de ingang voor Voske, even niet erbij maar Voske wordt helemaal gek en voordat ik het weet zit ze in de krabpaal. Oke..... En nu moet ik dus even afwachten wat er gebeurd maar het blijft stil.

Spannend... wat is er aan de hand. Ik kijk nog maar eens in de paal en zie dat Voske heel lief Ritsel en de kittens aan het wassen is.  Wauw dit is toch niet te geloven.

Ragdoll Vos helot haar zus tijdens de bevalling

Voske, is dus al zorgende voor haar zus en kittens. Dit is zo lief ik raak er ontroerd van. Alle doemscenario's die ik had bedacht vallen ineens weg. De zussen gaan het gewoon helemaal samen doen.

Na een paar uurtjes zie ik dat ze tevreden slapen en tel 5 hele mooie gezonde kittens.

In de dagen er na zijn de dames gezellig moedertje aan het spelen maar wij wachten nog op de bevalling van Voske want die kan ook elk moment gaan bevallen.  Het is 2 September en meteen als ik uit bed kom kijk ik in de krabpaal hoe het met de kleintjes is.

Ik haal ze er dan uit en weeg ze. Nu dus ook 1,2,3,4,5  hu ,,,,,,,,,,,,,,6 en 7 Ragdoll Kittens!!

We hebben geen 5 maar 7 kittens. Voske heeft er in de nacht gewoon even 2 ragdoll kittens er bijgelegd. Zo kan het dus ook.

Het is een happy familie. De kittens drinken ook overal en het feest gaat maar door.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marco Brugmans
6 maanden geleden

Wauw, wat mooi om dit te zien. En wat zijn wij trots om ook eigenaar te worden van 2 van deze bijzonder mooie kittens.